Voor elke levensfase van je hond

Bij Vlogman vind je het beste voer voor jouw huisdier. Welke keuze je bij ons ook maakt, je kiest bij ons voor gezonde voeding van goede kwaliteit voor een budget prijs. Bij ons vind je voor alle levensfases van jouw viervoeter bijpassende brokken. Dus vanaf de puppybrokken perfect voor de groeifase naar specifieke volwassen brokken tot de brokken speciaal voor de senioren.

trouwe viervoeter

Wat zijn de voedingsbehoeften van honden?

Voedingsstoffen zijn stoffen die uit voedsel worden verkregen en als energiebron worden gebruikt. Honden houden ervan om met hun baasjes te spelen, en daar hebben ze energie voor nodig! Voedingsstoffen zijn essentieel voor de groei van een dier, en kunnen worden beschouwd als onderhoudsmiddelen om je hond in optimale gezondheid te houden. Net zoals je auto benzine (en andere soorten onderhoud) nodig heeft om te rijden, heeft je hond ook voer nodig om actief te blijven.

Er zijn verschillende soorten voedingsstoffen die je hond in zijn voeding nodig heeft: eiwitten, vetten, koolhydraten, vitaminen, mineralen en water. Het kiezen van een uitgebalanceerd voer dat deze voedingsstoffen bevat, is wat jonge honden zal helpen groeien en oudere honden zal helpen gezond te houden.

Aan speciale behoeften voldoen

Vergeet niet dat de voedingsbehoeften van honden op elk moment van hun leven kunnen veranderen, ongeacht hun leeftijd. Als je dierenarts aanraadt de voeding van je hond te wijzigen, volg dan de instructies op. Denk er ook altijd aan om je hondgeleidelijk over te zetten op ander voer, welk hondenvoer je hem ook geeft, om spijsverteringsproblemen te voorkomen.

Hondenvoer kiezen voor elke levensfase

Vergeet niet om, naast het voer, altijd vers en schoon water voor je hond klaar te hebben staan.

Nog een korte opmerking over het voeden van je hond met voedzaam voer. Als je zoveel van je hond houdt zal je hem graag willen verwennen met lekkernijen en snacks. Denk eraan om gezonde hondensnoepjes uit te delen, wanneer je je pup traint. Hondensnoepjes zouden niet meer dan tien procent van de voeding van je hond mogen uitmaken.

Beslissen over wat je je hond te eten geeft, zou geen moeilijke keuze moeten zijn. Als je hulp nodig hebt bij het maken van een keuze uit de vele beschikbare keuzes, beperk dan eerst de opties tot de leeftijdsgroep van je hond. Raadpleeg vervolgens je dierenarts voor eventuele voedingsadviezen voor je hond. De dierenarts zal rekening houden met het ras, de grootte en het energieverbruik van je hond, wanneer hij/zij je helpt bij het maken van een keuze.

Deel dit bericht via onderstaande Social Media